Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa z twarogu i bu??ki
Kuchnia turecka 1. Do twarogu dodaÄ? czosnek i 1/2 szklanki wywaru, ucieraÄ? na jednolitÄ? masÄ?. 2. Prze??o??yÄ? masÄ? do garnka, mieszajÄ?c wlewaÄ? stopniowo tyle roso??u lub wody z rozpuszczonymi kostkami roso??owymi, aby powsta??a masa serowa o konsystencji ??mietanki. 3. Powoli doprowadziÄ? do wrzenia, gotowaÄ?, na ma??ym ogniu przez 30 min., ciÄ?gle mieszajÄ?c. ZdjÄ?Ä? z ognia. 4. RozprowadziÄ? zupÄ? do ??Ä?danej gÄ?sto??ci ??mietankÄ? lub mlekiem, podgrzaÄ?. Zupa powinna byÄ? do??Ä? gÄ?sta. 5. DoprawiÄ? solÄ? i pieprzem. 6. ZupÄ? podawaÄ? natychmiast, posypanÄ? zielonÄ? pietruszkÄ? lub szczypiorkiem. Z czerstwej bu??ki zetrzeÄ? na tarce sk??rkÄ? lub okroiÄ? jÄ? no??em. Starannie rozdrobniÄ?. Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design