|
Zupa z twarogu i bu??ki
|
Kuchnia turecka
1. Do twarogu dodaÄ? czosnek i 1/2 szklanki wywaru, ucieraÄ? na jednolitÄ? masÄ?.
2. Prze??o??yÄ? masÄ? do garnka, mieszajÄ?c wlewaÄ? stopniowo tyle roso??u lub wody z rozpuszczonymi kostkami roso??owymi, aby powsta??a masa serowa o konsystencji ??mietanki. 3. Powoli doprowadziÄ? do wrzenia, gotowaÄ?, na ma??ym ogniu przez 30 min., ciÄ?gle mieszajÄ?c. ZdjÄ?Ä? z ognia.
4. RozprowadziÄ? zupÄ? do ??Ä?danej gÄ?sto??ci ??mietankÄ? lub mlekiem, podgrzaÄ?. Zupa powinna byÄ? do??Ä? gÄ?sta.
5. DoprawiÄ? solÄ? i pieprzem.
6. ZupÄ? podawaÄ? natychmiast, posypanÄ? zielonÄ? pietruszkÄ? lub szczypiorkiem. Z czerstwej bu??ki zetrzeÄ? na tarce sk??rkÄ? lub okroiÄ? jÄ? no??em.
Starannie rozdrobniÄ?.
Proporcje dla 4 os??b
|
|
|