Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ostra zupa
Kuchnia indyjska Przepis: oryginalny 1 du??a cebula pokrajana w plasterki 1 posiekany zÄ?bek czosnku 1 ??y??ka Imbiru 2 zielone strÄ?ki chlli 4 ??y??ki sklarowanego mas??a ghee 1/2 ??y??eczki mielonej kolendry 1/2 ??y??eczki kurkumy (curams domen?¤s) 1/2 ??y??eczki ziarenek cumin (cummln cyminum) 1 ??y??ka soli 1/2 ??y??ki mielonego fenugreek ( trigortalla facnuni) 6 i 1/2 szklanki wywaru z ko??ci lub wody z 1-2 kostkami roso??owymi plasterki cytryny (dowolnie) 1. Na rozgrzanym ma??le sma??yÄ? cebulÄ?, czosnek, imbir i chili na ma??ym ogniu przez 2 min., stale mieszajÄ?c. 2. DodaÄ? kolÄ?ndrÄ? kurkumÄ?, ziarna cumin, s??l, fenugreek i sma??yÄ? na ma??ym ogniu przez 3 min. mieszajÄ?c. 3. ZalaÄ? wywarem? lub wodÄ? z rozpuszczonymi kostkami roso??owymi, zagotowaÄ?, zmniejszyÄ? p??omie?? i gotowaÄ? przez 10 min. 4. UsunÄ?Ä? z wywaru strÄ?ki chili. 5. PodawaÄ? w fili??ankach z plasterkami cytryny. Proporcje dla 6 os??b Przepis w naszej kuchni 1 ma??a bu??ka drobno posiekana 1 roztarty zÄ?bek czosnku 1-2 ??y??eczki mas??a 1/4 - 1/8 przyprawy chili 1/4 ??y??eczki imbiru szczypta mielonego kminku 1/4 ??y??ki mielonej kolendry 1/2 ??y??ki soli 1 ??y??ka soku z cytryny (dowolnie) 3 i 1/2 szklanki wywaru z ko??ci lub wody z kostkÄ? roso??owÄ? 1. RozgrzaÄ? mas??o w ma??ym rondlu, dodaÄ? cebulÄ?, czosnek, chili, imbir, kminek i kolÄ?ndrÄ?. dok??adnie wymieszaÄ?. Sma??yÄ? na ma??ym ogniu przez 3 min., stale mieszajÄ?c. 2. ZalaÄ? wywarem lub wodÄ? z rozpuszczonÄ? kostkÄ? roso??owÄ?, dodaÄ? sok z cytryny i s??l, zamieszaÄ?, gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez 15 min. 3. PodawaÄ? w fili??ankach. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design