Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Brazylijski pudding

Kuchnia brazylijska
8 du??ych anton??wek lub szarych renet
1/2 szklanki posiekanej, sma??onej w cukrze
sk??rki pomara??czowej
1 ??y??ka soku z cytryny, rabarbaru lub porzeczek
1 szklanka cukru
1/2 szklanki posiekanych orzech??w w??oskich
1. 5 obranych jab??ek pokrajaÄ? w Ä?wiartki 2. UsunÄ?Ä? gniazdka nasienne, Ä?wiartki - pokrajaÄ? w plasterki. 3. Jab??ka w??o??yÄ? do garnka, dodaÄ? cukier, wlaÄ? tyle wody, aby przykrywa??a owoce, gotowaÄ? na ma??ym ogniu do miÄ?kko??ci, dodaÄ? rodzynki lub suszone ??liwki bez pestek, drobno pokrajane, sk??rkÄ? pomara??czowÄ? i orzechy, wymieszaÄ?. 4. ObraÄ? pozosta??e 3 jab??ka, pokrajaÄ? jak wy??ej. Z po??owy surowych jab??ek, u??o??yÄ? warstwÄ? w wysmarowanym ??aroodpornym naczyniu. 5. Prze??o??yÄ? ugotowanÄ? masÄ? jab??kowÄ?. 6. U??o??yÄ? pozosta??e jab??ka na wierzchu. 7. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 30 min. 8. PodawaÄ? na gorÄ?co. Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design