Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa ze ??wie??ych og??rk??w

Kuchnia indonezyjska
1 ??redni ??wie??y obrany og??rek
1 ma??a cebula rozdrobniona posiekanego szczypiorku
2 ??y??ki mas??a
3 szklanki roso??u lub wody z kostkÄ? roso??owÄ?
1 ma??y kawa??ek selera drobno posiekanego
s??l i pieprz do smaku
4 ??y??eczki szynki pokrajanej w paski (dowolnie)
2 ma??e jaja
2 ??y??ki sma??onych p??atk??w cebulowych
1. Og??rki przekroiÄ? wzd??u??, usunÄ?Ä? nasiona, pokrajaÄ? w plastry grubo??ci 2 cm, 2. RozgrzaÄ? mas??o w rondlu, dodaÄ? cebulÄ? i szczypiorek, sma?? na ma??ym ogniu na z??oty kolor. 3. WlaÄ? ros???? lub wodÄ? z kostkÄ? roso??owÄ?, dodaÄ? plasterki og??rk??w, seler, s??l, pieprz i szynkÄ?, gotowaÄ? przez 15 min. ZmniejszyÄ? p??omie??. 4. RoztrzepaÄ? jaja, wlaÄ? do zupy i gotowaÄ? przez 8 min. 5. PodawaÄ? na gorÄ?co z p??atkami cebulowymi. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design