Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa fasolowa

Kuchnia meksyka??ska
1 szklanka kolorowej fasoli
1 i 1/2 litra wody
1 ??y??eczka soli
1 ??rednia cebula
pokrajane w plasterki
1 zÄ?bek czosnku
1 i1/2 ??y??eczki przyprawy
1/2 ??y??eczki oregano lub tymianku
1/2 szklanki utartego sera cheddar
drobne grzanki
usma??one na t??uszczu
1. PrzebraÄ? fasolÄ?, wyp??ukaÄ? -i pozostawiÄ? w zimnej wodziÄ? na noc. 2. OdcedziÄ?, w??o??yÄ? do rondla z wodÄ?, dodaÄ? s??l, cebulÄ?, czosnku chili, oregano lub tymianek. 3. Po zagotowaniu, trzymaÄ? na ma??ym ogniu oko??o 2 godz., a?? fasola bÄ?dzie miÄ?kka. 4. ZupÄ? przetrzeÄ? przez sito lub przestudzonÄ? zmiksowaÄ?. 5. MieszajÄ?c, wlewaÄ? tyle gotujÄ?cej wody, aby powsta??a zupa krem. 6. Po??Ä?czyÄ? ser z zupÄ?, podgrzewaÄ? a?? ser siÄ? roztopi, stale mieszajÄ?c. 7. PodawaÄ? z grzankami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design