Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kartoflanka z serem

Kuchnia ekwadorska
4 ziarnka czarnego pieprzu
1 listek laurowy
1 go??dzik
2 ma??e cebule drobno posiekane
2 ??y??ki mas??a
1 soli
3 szklanki wody
2 du??e, obrane ziemniaki, pokrajane w kostki
1 szklanka mleka
1 jajo roztrzepane
1/2 szklanki utartego
sera cheddar
1. Pieprz, listek laurowy i go??dzik zawinÄ?Ä? w gazÄ?. 2. CebulÄ? przesma??yÄ? na rozgrzanym ma??le, wlaÄ? wodÄ?, dodaÄ? ziemniaki, w??o??yÄ? gazÄ? z przyprawami, gotowaÄ? pod przykryciem przez 10 min. na ma??ym ogniu. WyjÄ?Ä? gazÄ?, przestudziÄ? zupÄ?. 3. W miseczce ubiÄ? jajo z mlekiem, rozprowadziÄ? je ma??Ä? ilo??ciÄ? zupy, wlewaÄ? do garnka mieszajÄ?c, dodaÄ? ser. 4. Stale mieszajÄ?c podgrzewaÄ? na bardzo ma??ym ogniu, a?? ser siÄ? roztopi. Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design