Kuchnia ekwadorska
4 ziarnka czarnego pieprzu
1 listek laurowy
1 go??dzik
2 ma??e cebule drobno posiekane
2 ??y??ki mas??a
1 soli
3 szklanki wody
2 du??e, obrane ziemniaki, pokrajane w kostki
1 szklanka mleka
1 jajo roztrzepane
1/2 szklanki utartego
sera cheddar |
1. Pieprz, listek laurowy i go??dzik zawinÄ?Ä? w gazÄ?.
2. CebulÄ? przesma??yÄ? na rozgrzanym ma??le, wlaÄ? wodÄ?, dodaÄ? ziemniaki, w??o??yÄ? gazÄ? z przyprawami, gotowaÄ? pod przykryciem przez 10 min. na ma??ym ogniu. WyjÄ?Ä? gazÄ?, przestudziÄ? zupÄ?.
3. W miseczce ubiÄ? jajo z mlekiem, rozprowadziÄ? je ma??Ä? ilo??ciÄ? zupy, wlewaÄ? do garnka mieszajÄ?c, dodaÄ? ser.
4. Stale mieszajÄ?c podgrzewaÄ? na bardzo ma??ym ogniu, a?? ser siÄ? roztopi.
Proporcje dla 4 os??b
|