Kuchnia peruwia??ska
1 ??y??ka oleju jadalnego
1 roztarty zÄ?bek czosnku
2 du??e pomidory obrane i posiekane (??wie??e lub mro??onej)
1/2 ??y??eczki soli
1/4 ??y??eczki majeranku
2 szklanki
przegotowanego mleka
1/2 ,szklanki utartego sera cheddar
2-3 jaja |
1. Do rondla z rozgrzanym olejem, w??o??yÄ? czosnek, pomidory, i s??l, dusiÄ? na ma??ym ogniu przez 10 min., przestudziÄ?.
2. DodaÄ? majeranek, wlaÄ? mleko, zamieszaÄ?, podgrzewaÄ? nie dopuszczajÄ?c do zagotowania.
3. WsypaÄ? ser, mieszajÄ?c podgrzewaÄ?, a?? do roztopienia siÄ? sera, posoliÄ?.
4. WbijaÄ? jaja do zupy, podgrzewaÄ? oko??o 3-4 min., a?? zetnÄ? siÄ? bia??ka jaj.
Proporcje dla 2-3 os??b
|