Kuchnia RPA
1 i 1/2 ??y??ki mas??a
1/4 kg wo??owiny bez ko??ci pokrajanej w ma??Ä? kostkÄ?
2 ??rednie posiekane cebule
4 szklanki wody
1 ??y??eczka soli
1 ??y??eczka przyprawy curry lub garam masala
1 listek laurowy
2 ??rednie ziemniaki pokrajane w plasterki
1 ??y??eczka octu |
1. MiÄ?so i cebulÄ? w??o??yÄ? do rondla z rozgrzanym mas??em, sma??y na ma??ym ogniu do zrumienienia, czÄ?sto mieszajÄ?c.
2. WlaÄ? wodÄ?, dodaÄ? s??l, listek laurowy, gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez 45 min.
3. DodaÄ? ziemniaki, ocet i curry lub gram mas??a, gotowaÄ? dalej przez 30 min.
4. WyjÄ?Ä? listek laurowy, podawaÄ? na gorÄ?co w g??Ä?bokich talerzach.
Proporcje dla 3-4 os??b
|