Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kartoflanka z curry

Kuchnia RPA
1 i 1/2 ??y??ki mas??a
1/4 kg wo??owiny bez ko??ci pokrajanej w ma??Ä? kostkÄ?
2 ??rednie posiekane cebule
4 szklanki wody
1 ??y??eczka soli
1 ??y??eczka przyprawy curry lub garam masala
1 listek laurowy
2 ??rednie ziemniaki pokrajane w plasterki
1 ??y??eczka octu
1. MiÄ?so i cebulÄ? w??o??yÄ? do rondla z rozgrzanym mas??em, sma??y na ma??ym ogniu do zrumienienia, czÄ?sto mieszajÄ?c. 2. WlaÄ? wodÄ?, dodaÄ? s??l, listek laurowy, gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez 45 min. 3. DodaÄ? ziemniaki, ocet i curry lub gram mas??a, gotowaÄ? dalej przez 30 min. 4. WyjÄ?Ä? listek laurowy, podawaÄ? na gorÄ?co w g??Ä?bokich talerzach. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design