Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wywar z warzyw jako podstawa do zup

25 dkg warzyw mieszanych
11/2-2 dkg soli
2 litry wody
Warzywa oczy??ciÄ? szczoteczkÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, oskrobaÄ?, op??ukaÄ? szybko; zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, ugotowaÄ?. MiÄ?kkie warzywa odcedziÄ?, wywar podprawiÄ?. Warzywa pokrajaÄ? i w??o??yÄ? do zupy lub zu??yÄ? do sa??atki, albo po pokrajaniu i ogrzaniu u??yÄ? jako dodatek do drugiego dania, zw??aszcza do miÄ?s z roso??u, potrawek itp.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design