Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wywar z grzyb??w suszonych

2 litry wody
ziele angielskie
3 dkg grzyb??w suszonych
pieprz gorzki
3 dkg cebuli
11/2-2 dkg soli
Grzyby umyÄ? w ciep??ej wodzie, op??ukaÄ?, zalaÄ? zimnÄ? przegotowanÄ? wodÄ?, dodaÄ? cebulÄ? i przyprawy, i ugotowaÄ? pod przykryciem na niezbyt silnym ogniu. Gdy grzyby ugotujÄ? siÄ?, wywar odcedziÄ?, podprawiÄ?, a grzyby rozdrobniÄ? i u??yÄ? jako dodatek do zupy, kluseczek lub pasztecik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design