Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wywar z ko??ci jako podstawa zup

2 litry wody
25 dkg warzyw mieszanych
25-50 dkg ko??ci
11/2 -2 dkg soli
Kruche ko??ci wo??owe lub cielÄ?ce op??ukaÄ? starannie, drobno porÄ?baÄ?, zalaÄ? zimnÄ? wodÄ?, podgotowaÄ?. Oczy??ciÄ? warzywa szczoteczkÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, oskrobaÄ?, op??ukaÄ?, wiÄ?ksze sztuki przekrajaÄ?, w??o??yÄ? da podgotowanych ko??ci, posoliÄ? i gotowaÄ?. Gdy resztki miÄ?sa przy ko??ci ugotujÄ? siÄ?, wywar odcedziÄ?, po??Ä?czyÄ? z g????wnym sk??adnikiem i zupÄ? podprawiÄ?. Drobne resztki miÄ?sa pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do zupy. Gdy jest ich wiÄ?cej, mo??na je zu??yÄ? jako nadzienie do pierog??w, nale??nik??w itp.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design