Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wywar z owoc??w jako podstawa do zup

1 1/4 litra wody
60 dkg owoc??w

Przyprawy:
2 go??dziki
cynamon
sk??rka cytrynowa itp.
Owoce op??ukaÄ? starannie pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, przekrajaÄ? na kilka czÄ???ci nie obierajÄ?c ich. ZalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, dodaÄ? przyprawy, ugotowaÄ? szybko na silnym ogniu, pod przykryciem. gdy owoce ugotujÄ? siÄ?, przecedziÄ? je i przetrzeÄ? przelewajÄ?c wywarem. Wywar z przetartymi owocami podprawiÄ? wed??ug przepisu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design