Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Legumina z dyni CAZU ELA

Kuchnia portoryka??ska
1/2 kg dyni obranej, pokrajanej w kostk??
1 litr wody
1/2 ??y??eczki soli
2 jaja roztrzepane
2 i 1/2 ??y??eczki mÄ?ki
2 i 1/2 ??y??ki mleka
1 ??y??eczka stopionego mas??a
1/2 ??y??eczki cynamonu
5 ??y??eczek cukru
1. DyniÄ? gotowaÄ? w wodzie z solÄ? przez 15 min., a?? bÄ?dzie miÄ?kka, odcedziÄ?. 2. UgotowanÄ? dyniÄ? utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?, dodaÄ? resztÄ? sk??adnik??w i wymieszaÄ?. 3. Prze??o??yÄ? do wysmarowanego mas??em ??aroodpornego naczynia. 4. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190?C) i piec przez 40-45 min. 5. PodawaÄ? na gorÄ?co ze ??mietankÄ? lub na zimno z bitÄ? ??mietanÄ?. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design