Kuchnia portoryka??ska
1/2 kg dyni obranej, pokrajanej w kostk??
1 litr wody
1/2 ??y??eczki soli
2 jaja roztrzepane
2 i 1/2 ??y??eczki mÄ?ki
2 i 1/2 ??y??ki mleka
1 ??y??eczka stopionego mas??a
1/2 ??y??eczki cynamonu
5 ??y??eczek cukru |
1. DyniÄ? gotowaÄ? w wodzie z solÄ? przez 15 min., a?? bÄ?dzie miÄ?kka, odcedziÄ?.
2. UgotowanÄ? dyniÄ? utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?, dodaÄ? resztÄ? sk??adnik??w i wymieszaÄ?.
3. Prze??o??yÄ? do wysmarowanego mas??em ??aroodpornego naczynia.
4. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190?C) i piec przez 40-45 min.
5. PodawaÄ? na gorÄ?co ze ??mietankÄ? lub na zimno z bitÄ? ??mietanÄ?.
Proporcje dla 3-4 os??b
|