Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krupnik na podr??bkach

50 dkg miÄ?sa z ko??Ä?mi (ogon??w lub ??ba wo??owego)
podr??bki z drobiu
30 dkg krup jÄ?czmiennych, per??owych lub siekanych drobnych
zielony koperek i pietruszka
30 dkg warzyw mieszanych (bez kapusty)
1 szklanka ??mietany lub 4 dkg mas??a
35 dkg ziemniak??w
s??l
MiÄ?so i podr??bki op??ukaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody i podgotowaÄ?. Krupy op??ukaÄ?, a gdy miÄ?so na p???? ugotowane, w??o??yÄ? je i razem gotowaÄ? powoli, bez przykrycia. Warzywa op??ukaÄ?, oczy??ciÄ?, zetrzeÄ?, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? i ugotowaÄ?. Ziemniaki op??ukaÄ?, obraÄ?, pokrajaÄ? w ma??e kawa??ki. Gdy miÄ?so i podr??bki zupe??nie miÄ?kkie, wyjÄ?Ä? z wywaru, pokrajaÄ?, do wywaru dodaÄ? ziemniaki i ugotowaÄ?. Do zupy w??o??yÄ? pokrajane miÄ?so, wywar wraz z po??owÄ? warzyw, dodaÄ? ??mietanÄ? lub surowe mas??o, s??l do smaku i silnie ogrzaÄ?. Do ka??dego talerza z zupÄ? w??o??yÄ? krajanÄ? zieleninÄ?. PodawaÄ? z chlebem. Porcja tej zupy jako posi??ku jednodaniowego oblicza siÄ? na 1/2 litra.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design