Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krupnik polski

25 dkg warzyw mieszanych (bez kapusty)
35 dkg ziemniak??w
(25 dkg ko??ci)
12 dkg krup per??owych
s??l
1 litr wody do kaszy
2 dkg mas??a
(1-2 ??????tka)
ziele angielskie i li??Ä? bobkowy
1/2-1 szklanki ??mietany
zielony koperek i pietruszka
Warzywa (i ko??ci) op??ukaÄ?, ugotowaÄ? wywar, odcedziÄ?, czÄ???Ä? warzyw pokrajaÄ?. Krupy op??ukaÄ?, zalaÄ? zimnÄ? wodÄ?, dodaÄ? mas??o i przyprawy, i powoli rozkleiÄ? na s??abym ogniu (ok. 1 godz.). Ziemniaki obraÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ?, ugotowaÄ? na odcedzonym wywarze. Do wywaru z ziemniakami dodaÄ? rozklejone krupy, pokrajane warzywa, zupÄ? podprawiÄ? ??mietanÄ?, posoliÄ? do smaku. Przed wydaniem wymieszaÄ? z zieleninÄ? i surowymi ??????tkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design