Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PÄ?czki karnawa??owe

Kuchnia wÄ?gierska
30 g dro??d??y
s??l
4 kostki cukru
mleko
1 ??y??ka stopionego mas??a
t??uszcz
4 ??????tka
250 g mÄ?ki
Dro??d??e rozrobiÄ? w fili??ance z cukrem i ciep??ym mlekiem i zostawiÄ? do wyro??niÄ?cia. ??????tka wymieszaÄ? starannie z 2 fili??ankami ciep??ego mleka, dodaÄ? mÄ?kÄ?, stopione mas??o, wyro??niÄ?te dro??d??e i wszystko dobrze wymieszaÄ?. UbijaÄ? drewnianÄ? ??y??kÄ?, a?? powstanie ciasto podobne do tego, jakie u??ywane jest na strudel. Je??li trzeba, dodaÄ? ciep??ego mleka. PrzykryÄ? ciasto serwetÄ? i przez godzinÄ? pozwoliÄ? mu wyrosnÄ?Ä?. Na desce posypanej mÄ?kÄ? rozwa??kowaÄ? je niezbyt cienko, powykrawaÄ? placuszki i pozwoliÄ? im jeszcze 30 min wyrastaÄ?. PÄ?czki sma??yÄ? z obu stron na niezbyt gorÄ?cym t??uszczu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design