Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa kalafiorowa lub broku??owa ze ??mietanÄ?

(25 dkg ko??ci)
3 dkg mÄ?ki
25 dkg w??oszczyzny
1 szklanka ??mietany
50 dkg kalafiora
s??l
4 dkg mas??a
1 ??y??eczka cukru
W??oszczyznÄ? i ko??ci op??ukaÄ?, oczy??ciÄ?, ugotowaÄ? wywar. Kalafior op??ukaÄ?, obraÄ? z li??ci, podzieliÄ? na czÄ?stki, g??Ä?b oczyszczony ze zdrewnia??ych czÄ???ci ?pokrajaÄ? w paseczki. Gdy warzywa ugotujÄ? siÄ?, odcedziÄ? wywar, ugotowaÄ? w nim kalafior. SporzÄ?dziÄ? lekko zrumienionÄ? zasma??kÄ?, wlaÄ? do wrzÄ?cego wywaru mieszajÄ?c gotowaÄ?, dodaÄ? ??mietanÄ? i s??l do smaku. PodawaÄ? z grysikiem, lanym ciastem lub groszkiem ptysiowym, grzankami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design