Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
HERBATA MIGDA?OWA

Kuchnia chi??ska
2 szklanki migda????w bez ??upinek
4 ??y??ki ry??u
1 szklanka mleka
2 ??y??ki cukru
szczypta soli
Migda??y i ry?? zemleÄ? w m??ynku na proszek. WsypaÄ? do rondla, wlaÄ? 5 szklanek wody, wymieszaÄ?, pozostawiÄ? na 1 1/2 godz. PrzecedziÄ? przez 3 warstwy wilgotnej gazy. DodaÄ? szklankÄ? mleka przelaÄ? do garnka, wstawiÄ? do drugiego z gotujÄ?cÄ? siÄ? wodÄ?. GotowaÄ? na parze na ma??ym ogniu 2 godz. mieszajÄ?c kilkakrotnie. PrzyprawiÄ? cukrem i solÄ?, zagotowaÄ? przed podaniem. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na ciep??o. Proporcje: dla 6-8 os??b. Uwaga! Migda??owÄ? herbatÄ? mo??na podawaÄ? jako galaretkÄ?. Po ugotowaniu dodaÄ? ??y??kÄ? namoczonej ??elatyny, mieszaÄ? na parze do rozpuszczenia, przelaÄ? do miski, wystudziÄ?, wstawiÄ? na noc do lod??wki. PodawaÄ? z owocami z kompotu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design