Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa selerowa ze ??mietanÄ?

(25 dkg ko??ci)
3 dkg mas??a
25 dkg w??oszczyzny
1 szklanka ??mietany
5 dkg cebuli
2 dkg mÄ?ki
30 dkg selera
s??l
UgotowaÄ? wywar z w??oszczyzny (i ko??ci),posoliÄ?, odcedziÄ?. Bardzo starannie op??ukany seler oczy??ciÄ?, zetrzeÄ? na tarce, ugotowaÄ? z mas??em w ma??ej ilo??ci wody na silnym ogniu, przetrzeÄ? przelewajÄ?c wywarem. Przetarte selery wlaÄ? do wywaru, zagotowaÄ?. MÄ?kÄ? rozmieszaÄ? w ??mietanie, podprawiÄ? zupÄ? mieszajÄ?c, zagotowaÄ?, dodaÄ? s??l do smaku. PodawaÄ? z grzankami, kluseczkami francuskimi.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design