50 dkg t??ustego miÄ?sa z ko??Ä?mi
4 dkg mÄ?ki
20 dkg warzyw mieszanych
2 ??y??ki powide?? pomidorowych
60 dkg ziemniak??w krajanych
6d kg smalcu
s??l
1 cebula
papryka |
MiÄ?so op??ukaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody i powoli ugotowaÄ?; gdy jest ju?? miÄ?kkie, wyjÄ?Ä?, obraÄ? z ko??ci, pokrajaÄ?. Ziemniaki op??ukaÄ?, obraÄ?, pokrajaÄ? na czÄ???ci. Warzywa op??ukaÄ?, oczy??ciÄ?, zetrzeÄ?, !w??o??yÄ? do wywaru wraz ?? ziemniakami, ugotowaÄ? i przetrzeÄ? przelewajÄ?c wywarem, zagotowaÄ?. SporzÄ?dziÄ? lekko zrumienionÄ? zasma??kÄ? z cebulÄ?. Zasma??kÄ? wlaÄ? do wrzÄ?cej zupy, dodaÄ? miÄ?so, s??l, paprykÄ? i pomidory, zagotowaÄ?. PorcjÄ? tej zupy jako posi??ku jednodaniowego oblicza siÄ? na Ä? litra.
|