Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa ziemniaczana z baraninÄ? (jesienna)

50 , dkg miÄ?sa baraniego z ko??ciÄ?
4 dkg mÄ?ki
20 dkg warzyw mieszanych
s??l
60 dkg ziemniak??w krajanych
pieprz
50 dkg pomidor??w
2 zÄ?bki czosnku
6 dkg smalcu
MiÄ?so op??ukaÄ?, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? i powoli gotowaÄ?, dodaÄ? oczyszczonÄ? w??oszczyznÄ?, ugotowaÄ? i wywar odcedziÄ?, miÄ?so obraÄ? z ko??ci, pokrajaÄ?. Je??eli potrzeba, uzupe??niÄ? odparowanÄ? wodÄ?. Ziemniaki op??ukaÄ?, obraÄ?, pokrajaÄ? na ma??e kawa??ki, w??o??yÄ? do odcedzonego wywaru, ugotowaÄ?. Pomidory op??ukaÄ?, pokrajaÄ? na czÄ?stki. SporzÄ?dziÄ? zasma??kÄ? lekko zrumienionÄ?, wlaÄ? do wrzÄ?cego wywaru, dodaÄ? pomidory, pokrajane miÄ?so, s??l, pieprz, zagotowaÄ?. Przed wydaniem dodaÄ? roztarty czosnek lub drobno krajane listki czosnku. PorcjÄ? tej zupy jako posi??ku jednodaniowego oblicza siÄ? na 1/2 litra.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design