20 dkg w??oszczyzny
4 dkg t??uszczu
1 dkg grzyb??w
3 dkg cebuli
35 dkg ziemniak??w
3 dkg mÄ?ki
li??Ä? bobkowy
s??l
ziele angielskie
(ocet do smaku) |
W??oszczyznÄ? i grzyby umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, ugotowaÄ? wywar z przyprawami. ObraÄ? ziemniaki, pokrajaÄ? w kostkÄ?. Gdy warzywa ugotujÄ? siÄ?, odcedziÄ? wywar, ugotowaÄ? w nim pokrajane ziemniaki. Po??owÄ? w??oszczyzny i grzyby pokrajaÄ?. SporzÄ?dziÄ? zasma??kÄ? na cebuli z mÄ?kÄ? silniej zrumienionÄ?, wlaÄ? do wrzÄ?cej zupy, mieszajÄ?c zagotowaÄ?, dodaÄ? pokrajane warzywa i grzyby, s??l (i ocet) do smaku.
|