Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
??ur ??ytni

20 dkg w??oszczyzny
s??l
1 dkg grzyb??w
1 szklanka ??mietany lub b5 dkg s??oniny lub boczku wÄ?dzonego
(25 dkg ko??ci wieprzowych)
ok.1/2litra kiszonego ??uru
W??oszczyznÄ?, grzyby (i ko??ci) umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, ugotowaÄ? wywar, odcedziÄ?, zagotowaÄ?. WlaÄ? ??ur do wrzÄ?cego wywaru, mieszajÄ?c zagotowaÄ?, dodaÄ? soli. Do wazy wlaÄ? surowÄ? ??mietanÄ?, dolaÄ? ??ur mieszajÄ?c lub okrasiÄ? zupÄ? stopionÄ? s??oninÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami osypanymi zieleninÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design