Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MUS JAB?KOWY Z ??ELATYNÄ?

30 dag jab??ek (papier??wki, anton??wki, renety)
2 bia??ka
1 1/2 ??y??eczki ??elatyny
??elatynÄ? wymieszaÄ? z 3 ??y??kami zimnej wody i pozostawiÄ? do napÄ?cznienia na ok. 15 min. W tym czasie jab??ka umyÄ?, pokrajaÄ? w czÄ?stki, w??o??yÄ? do rondla, podlaÄ? kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody. RozgotowaÄ?, przetrzeÄ? przez sito. ??elatynÄ? ogrzewaÄ? na ma??ym ogniu do wrzenia, odstawiÄ?, ostudziÄ?. Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ?. UbijajÄ?c dalej wymieszaÄ? z ostudzonÄ? ??elatynÄ?, a nastÄ?pnie po??Ä?czyÄ? z przecierem. Gotowy mus wy??o??yÄ? na salaterkÄ? lub do porcjowych kompotierek, przykryÄ?, wstawiÄ? do lod??wki. PozostawiÄ? do zastygniÄ?cia.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design