Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ch??odnik ze zwarzonego mleka z koperkiem

2 litry zwarzonego mleka
3 ??y??ki siekanego zielonego koperku
2 ??y??ki mÄ?ki
s??l
1/4 litra ??mietany
Zwarzone mleko bardzo starannie rozbiÄ?, aby grudki sernika by??y jak najmniejsze, zagotowaÄ?. Do ??mietany dodaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ?, wlaÄ? na wrzÄ?ce mleko, zagotowaÄ?, odstawiÄ?. ZupÄ? posoliÄ? i ostudziÄ?; przed wydaniem dodaÄ? do niej op??ukany i posiekany zielony koperek, i bardzo lekko zakwasiÄ?. PodawaÄ? z gorÄ?cymi ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design