Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
WYWAR II ? Do potraw chi??skich

szyjka, skrzyde??ka i grzbiet kury
1/2 kg ko??ci wieprzowych
pieprz do smaku (dowolnie)
1/2 ??y??eczki soli
1/2 ma??ej cebuli
1/2 ma??ej marchewki
1/4 ??redniego selera
21/2 l wody
2 plasterki ??wie??ego imbiru lub Ä? ??y??eczki imbiru w proszku
1 ??y??eczka; "Jarzynki", "Vegety" lub glutasoli
CzÄ???ci kury i ko??ci wieprzowe w??o??yÄ? do du??ego garnka, zalaÄ? wodÄ?, gotowaÄ? na ??rednim ogniu 5 min; zebraÄ? szumowiny, dodaÄ? warzywa i ??wie??y imbir (imbir w proszku dodaÄ? z przyprawÄ?), przykryÄ?, gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez godzinÄ? i 15 min, wystudziÄ?. ZebraÄ? t??uszcz, dodaÄ? "Jarzynki" lub "Vegety" (imbir w proszku), gotowaÄ? 3 min. U??ywaÄ? do przyrzÄ?dzania chi??skich potraw, przede wszystkim zup. Po wystudzeniu przechowywaÄ? w zamkniÄ?tym s??oiku w lod??wce lub zamra??alniku. Proporcje: na oko??o 1 1/2 I
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design