Kuchnia chi??ska
6 szklanek wody
2 cebule dymki
25 dag ??eberek wieprzowych rozdzielonych miÄ?dzy ko??Ä?mi
1/2 ??y??eczki glutasoli lub ??y??eczka "Jarzynki" albo "Vegety"
2 1/2 ??y??eczki cukru
s??l do smaku
1/4 ??y??eczki pieprzu
20 dag serka sojowego (tofu) lub ugotowane na twardo bia??ka z 4 jaj |
WodÄ? wlaÄ? do garnka, dodaÄ? cebulÄ? dymkÄ?, ??eberka i przyprawy, doprowadziÄ? do wrzenia na du??ym ogniu. ZmniejszyÄ? p??omie??, zupÄ? gotowaÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu 1 1/2 godz. Serek pokrajaÄ? na 18 kawa??k??w lub ka??de bia??ko pokroiÄ? wzd??u?? na 4 czÄ???ci, nastÄ?pnie przeciÄ?Ä? na p???? ka??dÄ? i dodaÄ? do zupy. PodawaÄ? zupÄ? na gorÄ?co. Proporcje: dla 4-5 os??b
|