Kuchnia chi??ska
szkielet z kaczki upieczonej po peki??sku
3 szklanki wody
1 plasterek imbiru lub 1/2 ??y??eczki imbiru w proszku
1 cebula dymka lub ma??a cebula
1/2 ??y??eczki soli
45 dag peki??skiej lub w??oskiej kapusty pokrajanej w 3 cm kawa??ki
1/2 ??y??eczki cukru
1/2 ??y??eczki sosu sojowego (dowolnie) |
Grzbiet, skrzyde??ka, kostki udek i n??g po??amaÄ?. ??eberka i krÄ?gos??up kaczki mocno st??uc. ZalaÄ? wodÄ?, dodaÄ? imbir i cebulÄ?, doprowadziÄ? na du??ym ogniu do zagotowania. GotowaÄ? na du??ym ogniu przez 45 min, dolewajÄ?c wody, aby utrzymaÄ? pierwotny poziom p??ynu, przecedziÄ?. DodaÄ? s??l, kapustÄ?, cukier i sos sojowy, gotowaÄ? oko??o 40 min na ma??ym ogniu do miÄ?kko??ci warzyw. Proporcje: dla 4 os??b
|