Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BARSZCZ CZERWONY

30 dag burak??w (najlepiej Czerwona kula)
20 dag kwa??nych jab??ek
2 zÄ?bki czosnku
1 ut??uczony go??dzik
s??l
Buraki umyÄ? szczotkÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, ugotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. OdcedziÄ?, nieco przestudziÄ?, obraÄ? i zetrzeÄ? na tarce z ma??ymi otworami. Jab??ka umyÄ?, obraÄ?, zetrzeÄ? na takiej samej tarce i razem z burakami zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. OsoliÄ?, zagotowaÄ? i utrzymywaÄ? w stanie wrzenia 2-3 min. DodaÄ? roztarty z solÄ? czosnek i ut??uczony go??dzik. PrzyprawiÄ? do smaku zwyk??Ä? solÄ? lub solÄ? czosnkowo-kminkowÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno. Taki barszczyk mo??na spo??ywaÄ? nie tylko na obiad, ale na drugie ??niadanie lub podwieczorek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design