Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BARSZCZ ? LA UKRAI??SKI

15 dag burak??w
15 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka)
10 dag cebuli
15 dag pomidor??w ??wie??ych lub mro??onych
4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
s??l
Warzywa mieszane i buraki umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i zetrzeÄ? na tarce z du??ymi otworami. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, drobno pokrajaÄ?, razem z warzywami w??o??yÄ? do garnka z wrzÄ?cÄ? wodÄ? i ugotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. Pomidory umyÄ?. Mro??one od razu obraÄ?, ??wie??e sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? i dopiero ??ciÄ?gnÄ?Ä? z nich sk??rkÄ?. PokrajaÄ? pomidory w cienkie czÄ?stki, kostkÄ? lub p????krÄ???ki, dodaÄ? do ugotowanej zupy razem z posiekanÄ? zieleninÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i ewentualnie sokiem cytrynowym. PodawaÄ? od razu, traktujÄ?c jÄ? jako danie warzywne. Mo??e ono stanowiÄ? kolacjÄ?, je??li do porcji zupy wkroimy jajko na twardo lub nieco gotowanego, duszonego czy pieczonego miÄ?sa. Barszcz bez tych dodatk??w podaje siÄ? na obiad.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design