Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CH?ODNIK Z BOTWINKÄ?

20 dag botwinki
10 dag zielonych pÄ?d??w cebuli (szczypior)
kilka ??ody??ek kopru
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem i szczypiorkiem
s??l
sok cytrynowy, zaprawa cytrynowa lub przecier z kwa??nych jab??ek,
Warzywa umyÄ?, osÄ?czyÄ?. ZagotowaÄ? 1 1/2 szklanki wody, osoliÄ?, w??o??yÄ? ??ody??ki kopru. BotwinkÄ? oczy??ciÄ? ze zwiÄ?d??ych listk??w, a buraczki ze sk??rki, odkrajaÄ? ogonki, op??ukaÄ?, osÄ?czyÄ? i drobno posiekaÄ?. DodaÄ? do gotujÄ?cego siÄ? kopru, gotowaÄ? ok. 5 min, odstawiÄ?. DodaÄ? drobno posiekane pÄ?dy cebuli, przyprawiÄ? solÄ? i sokiem cytrynowym do smaku. OstudziÄ?, wymieszaÄ? z kefirem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design