Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZUPA JARZYNOWA

25 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, por)
10 dag fasolki szparagowej
10 dag zielonego groszku
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem
1 szklanka s??odkiego mleka
Warzywa mieszane umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, rozdrobniÄ? na tarce z du??ymi otworami, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej, osolonej wody, nastawiÄ? do gotowania pod przykryciem. Groszek umyÄ?, dodaÄ? do gotujÄ?cych siÄ? warzyw. FasolkÄ? szparagowÄ? umyÄ?, oczy??ciÄ? z w????kien, pokrajaÄ? w kawa??ki o d??ugo??ci ok. 2 cm, dodaÄ? do gotujÄ?cej siÄ? zupy. UgotowaÄ? do miÄ?kko??ci. OdstawiÄ?, wlaÄ? gorÄ?ce przegotowane mleko i posiekanÄ? zieleninÄ?, przyprawiÄ? do smaku solÄ? i od razu podawaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design