Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA

50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por, kalarepka lub kalafior)
1 szklanka s??odkiego mleka
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem i li??Ä?mi selera naciowego
Warzywa mieszane umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? na mniejsze kawa??ki, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej, osolonej wody (ok. 1 1/2 szklanki), ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci, nieco przestudziÄ? i zmiksowaÄ? lub przetrzeÄ? przez sito. Do przecieru dodaÄ? gorÄ?ce, przegotowane mleko, zagrzaÄ?, wsypaÄ? zieleninÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i od razu podawaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design