20 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, por)
30 dag kalafiora
4 ??y??ki umytego, drobno posiekanego koperku
s??l |
Warzywa mieszane umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? na mniejsze kawa??ki, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej, osolonej wody (ok. 1 szklanki). UgotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Kalafior oczy??ciÄ? ze stwardnia??ych li??ci, przyciÄ?Ä? g??Ä?b, umyÄ?, podzieliÄ? na r????yczki, w??o??yÄ? do niewielkiej ilo??ci (ok. 1/2 szklanki) wrzÄ?cej, osolonej wody, ugotowaÄ?. Warzywa mieszane zmiksowaÄ? lub przetrzeÄ? przez sito, dodaÄ? ugotowany kalafior. ZagrzaÄ?, wlaÄ? gorÄ?ce mleko i ??mietankÄ?, wsypaÄ? koperek. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ?, od razu podawaÄ?.
|