30 dag warzyw mieszanych
10 dag kalafiora
10 dag fasolki szparagowej
15 dag pomidor??w
1 dag mas??a
s??l
pieprz
4 ??y??ki drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem |
Warzywa mieszane umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w drobny makaronik lub rozdrobniÄ? na szatkownicy czy robotem. W??o??yÄ? do wrzÄ?cej, osolonej wody (2 szklanki), nastawiÄ? do gotowania. FasolkÄ? umyÄ?, oczy??ciÄ? z w????kien, pokrajaÄ? w kawa??ki o d??ugo??ci ok. 2 cm, dodaÄ? do gotujÄ?cych siÄ? warzyw. Kawa??ek kalafiora umyÄ?, podzieliÄ? na r????yczki i jako ostatni w??o??yÄ? do gotujÄ?cej siÄ? zupy. UgotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Pomidory umyÄ?, sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, obraÄ? ze sk??rki, pokrajaÄ? w cienkie plasterki, w??o??yÄ? do zupy, dodajÄ?c r??wnocze??nie zieleninÄ? i mas??o. PrzyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. PodawaÄ? od razu.
|