Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kwas ??ytni na bia??y ??ur

50 dag mÄ?ki ??ytniej bia??ej lub 60 dag mÄ?ki ??ytniej razowej,
10 dag sk??rki chleba lub chleb,
cebula,
majeranek lub zÄ?bek czosnku
MÄ?kÄ? rozprowadziÄ? w kamiennym lub porcelitowym naczyniu ciep??Ä? wodÄ? (2,5 I), wkruszyÄ? sk??rki chleba, w??o??yÄ? cebulÄ? pokrajanÄ? w plastry oraz majeranek lub czosnek. Naczynie obwiÄ?zaÄ? gazÄ? i postawiÄ? na kilka dni w ciep??ym pomieszczeniu. Kwas (wraz z mÄ?kÄ?) mo??e s??u??yÄ? do sporzÄ?dzania ??uru i innych kwa??nych zup.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design