Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ros???? jarski z lanym ciastem

W??oszczyzna,
??y??ka t??uszczu,
pieprz,
przyprawa do zup,
s??l,
p???? pÄ?czka kopru lub naci pietruszki,
1-2 grzyby suszone

Ciasto lane:
10 dag mÄ?ki,
2 jaj,
s??l
Oczyszczone i op??ukane warzywa pokrajaÄ? w paseczki i udusiÄ? z t??uszczem pod przykryciem, podlewajÄ?c niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody. NastÄ?pnie zalaÄ? je wrzÄ?cÄ? wadÄ?, dodaÄ? ugotowane osobno i poszatkowane suszone grzyby razem z wywarem; gotowaÄ?. Warzywa odcedziÄ?, wywar posoliÄ? i zarzuciÄ? lanym ciastem. PrzyprawiÄ? do smaku zmielonym pieprzem, dodaÄ? pozosta??e przyprawy. PodawaÄ? gorÄ?cy, z dodatkiem posiekanej naci pietruszki lub kopru.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design