Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Barszcz czerwony zabielany

50 dag burak??w Ä?wik??owych,
8 szklanek wywaru z w??oszczyzny,
szklanka ??mietany,
szklanka kwasu buraczanego,
2,5 ??y??ki mÄ?ki,
s??l,
ziele angielskie,
koper lub szczypiorek,
cukier,
??y??ka mas??a
Buraki umyÄ?, ugotowaÄ? w ca??o??ci, nastÄ?pnie obraÄ?, pokrajaÄ? w plastry i zalaÄ? wywarem. DodaÄ? kwas buraczany oraz cebulÄ? pokrajanÄ? w plastry; zagotowaÄ?. ZupÄ? zaprawiÄ? zawiesinÄ? z mÄ?ki i ??mietany, dodaÄ? ??y??kÄ? mas??a i pozosta??e sk??adniki. DoprawiÄ? do smaku i przykryÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami lub ugotowanymi na twardo jajami. Zamiast burak??w gotowanych w ca??o??ci mo??na u??yÄ? buraki surowe, kt??re nale??y pokrajaÄ? w cienkie plastry i ugotowaÄ? w niewielkiej ilo??ci wody.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design