Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Barszcz ukrai??ski

25 dag burak??w Ä?wik??owych,
15 dag marchwi,
seler,
por,
cebula,
20 dag kapusty w??oskiej lub bia??ej,
10 dag fasoli per??owej,
??y??ka t??uszczu,
szklanka ??mietany,
grzyby suszone,
25 dag ziemniak??w,
20 dag pomidor??w lub ??y??ka koncentratu pomidorowego,
??y??ka cukru,
szklanka kwasu buraczanego,
2,5 ??y??ki mÄ?ki pszennej,
s??l,
p???? pÄ?czka naci pietruszki,
li??Ä? laurowy,
ziele angielskie,
zÄ?bek czosnku
Warzywa korzeniowe umyÄ?, obraÄ?, op??ukaÄ?, poszatkowaÄ? lub zetrzeÄ? na tarce, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? i gotowaÄ?. P????niej dodaÄ? poszatkowanÄ? kapustÄ? i pokrajane w kostki ziemniaki. Gdy zmiÄ?knÄ? dodaÄ? koncentrat pomidorowy, ugotowane grzyby i fasolÄ?, wlaÄ? kwas buraczany. SporzÄ?dziÄ? zawiesinÄ? z mÄ?ki i wody, wlaÄ? do zupy. PrzyprawiÄ? do smaku i zabieliÄ? ??mietanÄ?. Przed podaniem wsypaÄ? posiekanÄ? naÄ? pietruszki lub koper.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design