Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Barszcz czerwony litewski

40 dag burak??w Ä?wik??owych,
10 dag grzyb??w ??wie??ych lub 1,5 dag grzyb??w suszonych,
??y??ka t??uszczu (smalcu),
2 cebule lub 2 pory,
5 dag selera,
szklanka ??mietany,
1,5 ??y??ki mÄ?ki,
szklanka kwasu buraczanego,
cukier,
s??l,
pieprz,
ziele angielskie,
p???? pÄ?czka naci pietruszki
Buraki Ä?wik??owe ugotowaÄ? albo lepiej upiec w ca??o??ci, nastÄ?pnie obraÄ? i poszatkowaÄ? w paseczki. ?šwie??e grzyby oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? z pokrajanÄ? cebulÄ? lub porami. Selery obraÄ?, pokrajaÄ? w paseczki i ugotowaÄ?. Wszystko po??Ä?czyÄ?, dolaÄ? 4 szklanki wrzÄ?cej wody i szklankÄ? kwasu buraczanego. SporzÄ?dziÄ? podprawÄ? z mÄ?ki. WlaÄ? do zupy i zagotowaÄ?. ZabieliÄ? ??mietanÄ? i przyprawiÄ? do smaku. PodawaÄ? zupÄ? z ziemniakami, posypanÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design