Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ch??odnik czysty

40 dag burak??w Ä?wik??owych,
5 szklanek wywaru z w??oszczyzny (bez kapusty),
szklanka kwasu buraczanego,
20 dag og??rk??w,
pÄ?czek kopru,
zÄ?bek czosnku,
pieprz,
2 jaja,
s??l,
cukier
Buraki umyÄ? i ugotowaÄ? w ca??o??ci. Gdy zmiÄ?knÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? w paseczki, zalaÄ? wywarem z w??oszczyzny. DodaÄ? kwas buraczany albo sok z og??rk??w kwaszonych. Barszcz zagotowaÄ?, dodaÄ? roztarty czosnek, ostudziÄ?. NastÄ?pnie wsypaÄ? du??o posiekanego kopru, przyprawiÄ? do smaku pieprzem, cukrem i solÄ?. Og??rki obraÄ?, pokrajaÄ? w cienkie paski, nak??adaÄ? na talerze, dodaÄ? jaja ugotowane na twardo i posiekane, zalaÄ? ostudzonym ch??odnikiem, kt??ry powinien mieÄ? smak kwasowo-winny.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design