Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ch??odnik na zsiad??ym mleku

PÄ?czek botwiny,
5 szklanek mleka zsiad??ego,
szklanka kwasu buraczanego,
2/3 szklanki ??mietany,
??y??ka cukru,
p???? pÄ?czka kopru,
pÄ?czek rzodkiewek,
20 dag og??rk??w,
p???? pÄ?czka szczypiorku,
2 jaja,
s??l
BotwinkÄ? starannie oczy??ciÄ? umyÄ?, drobno pokrajaÄ? i ugotowaÄ? w wodzie (ok. 2 szklanki). NastÄ?pnie zalaÄ? kwasem buraczanym i ponownie zagotowaÄ?. OstudziÄ?, dodaÄ? roztrzepane zsiad??e mleko, posiekany koper i szczypiorek oraz pokrajanÄ? rzodkiewkÄ?. DodaÄ? ??mietanÄ?, przyprawiÄ? do smaku. Og??rki obraÄ?; pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, wrzuciÄ? do zupy. DodaÄ? ugotowane na twardo i posiekane jaja.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design