PÄ?czek botwiny,
5 szklanek mleka zsiad??ego,
szklanka kwasu buraczanego,
2/3 szklanki ??mietany,
??y??ka cukru,
p???? pÄ?czka kopru,
pÄ?czek rzodkiewek,
20 dag og??rk??w,
p???? pÄ?czka szczypiorku,
2 jaja,
s??l |
BotwinkÄ? starannie oczy??ciÄ? umyÄ?, drobno pokrajaÄ? i ugotowaÄ? w wodzie (ok. 2 szklanki). NastÄ?pnie zalaÄ? kwasem buraczanym i ponownie zagotowaÄ?. OstudziÄ?, dodaÄ? roztrzepane zsiad??e mleko, posiekany koper i szczypiorek oraz pokrajanÄ? rzodkiewkÄ?. DodaÄ? ??mietanÄ?, przyprawiÄ? do smaku. Og??rki obraÄ?; pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, wrzuciÄ? do zupy. DodaÄ? ugotowane na twardo i posiekane jaja.
|