Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ch??odnik bia??y z og??rk??w

30 dag og??rk??w kwaszonych lub ma??osolnych,
p???? pÄ?czka kopru,
2/3 szklanki ??mietany,
4 szklanki mleka zsiad??ego,
p???? pÄ?czka szczypiorku,
2 szklanki kwasu z og??rk??w,
cukier,
zÄ?bek czosnku,
3 jaja,
s??l
Og??rki obraÄ?, pokrajaÄ? w paseczki lub zetrzeÄ? na tarce, zalaÄ? kwasem z og??rk??w i zagotowaÄ?, doprawiÄ? roztartym czosnkiem i dobrze ostudziÄ?. Mleko zsiad??e roztrzepaÄ? razem ze ??mietanÄ? i dodaÄ? do oziÄ?bionego ch??odnika, wsypaÄ? posiekany szczypior i koper; przyprawiÄ? do smaku. PodawaÄ? z ugotowanymi i pokrajanymi jajami oraz ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design