20 dag m??odej marchwi,
5 dag pietruszki (korze??),
20 dag por??w,
10 dag szpinaku,
10 dag seler??w,
p???? pÄ?czka kopru,
2/3 szklanki ??mietany,
??y??ka mas??a,
??y??ka mÄ?ki
przyprawa do zup,
s??l
Ciasto lane:
10 dag mÄ?ki,
2 jaja,
s??l |
Warzywa dok??adnie oczy??ciÄ? i pokrajaÄ? w paski lub zetrzeÄ? na tarce. Pory obraÄ?, pokrajaÄ? w krÄ???ki i udusiÄ? z mas??em, dodaÄ? pozosta??e warzywa. Gdy zmiÄ?knÄ?, zalaÄ? wodÄ?, dodaÄ? pokrajany szpinak, zagotowaÄ?, podprawiÄ? ??mietanÄ? i mÄ?kÄ?. PodawaÄ? zupÄ? z lanym ciastem, posypanÄ? koprem.
|