50 dag warzyw mieszanych,
15 dag koncentratu pomidorowego,
10 dag papryki zielonej,
papryka sproszkowana,
przyprawa do zup,
czosnek,
s??l,
p???? pÄ?czka kopru,
??y??ka smalcu,
ziele angielskie,
naÄ? pietruszki
Ciasto lane:
10 dag mÄ?ki,
2 jaja,
s??l,
woda |
Oczyszczone warzywa zetrzeÄ? na tarce jarzynowej, paprykÄ? pokrajaÄ? w cienkie paski i udusiÄ? z t??uszczem pod przykryciem. Gdy warzywa lekko siÄ? zrumieniÄ?, dodaÄ? koncentrat pomidorowy i sproszkowanÄ? paprykÄ?. ZalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, posoliÄ?, dodaÄ? ziele angielskie, czosnek i przyprawiÄ? do smaku. SporzÄ?dziÄ? lane ciasto, wlaÄ? je do papierowej lub plastykowej torebki, odciÄ?Ä? trochÄ? czubek i wyciskaÄ? wprost do zupy cienkie lane ciasto; zagotowaÄ?. Przed podaniem wsypaÄ? posiekanÄ? naÄ? pietruszki,
|