Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa jarzynowa grecka

50 dag warzyw mieszanych,
15 dag koncentratu pomidorowego,
10 dag papryki zielonej,
papryka sproszkowana,
przyprawa do zup,
czosnek,
s??l,
p???? pÄ?czka kopru,
??y??ka smalcu,
ziele angielskie,
naÄ? pietruszki

Ciasto lane:
10 dag mÄ?ki,
2 jaja,
s??l,
woda
Oczyszczone warzywa zetrzeÄ? na tarce jarzynowej, paprykÄ? pokrajaÄ? w cienkie paski i udusiÄ? z t??uszczem pod przykryciem. Gdy warzywa lekko siÄ? zrumieniÄ?, dodaÄ? koncentrat pomidorowy i sproszkowanÄ? paprykÄ?. ZalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, posoliÄ?, dodaÄ? ziele angielskie, czosnek i przyprawiÄ? do smaku. SporzÄ?dziÄ? lane ciasto, wlaÄ? je do papierowej lub plastykowej torebki, odciÄ?Ä? trochÄ? czubek i wyciskaÄ? wprost do zupy cienkie lane ciasto; zagotowaÄ?. Przed podaniem wsypaÄ? posiekanÄ? naÄ? pietruszki,
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design