Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa jarzynowa zabielana

70 dag warzyw (marchew, pietruszka, kapusta w??oska lub bia??a, pory, selery, cebula, groszek zielony kalafiory),
10 dag ziemniak??w,
??y??ka t??uszczu,
2,5 ??y??ki mÄ?ki,
2/3 szklanki ??mietany,
s??l,
przyprawa do zup,
ziele angielskie,
p???? pÄ?czka kopru lub naci pietruszki
Oczyszczone warzywa drobno pokrajaÄ? lub zetrzeÄ? na tarce jarzynowej. NastÄ?pnie w??o??yÄ? do garnka i gotowaÄ? w niewielkiej ilo??ci wody z dodatkiem t??uszczu. Gdy bÄ?dÄ? na wp???? miÄ?kkie, dodaÄ? pokrajane ziemniaki, przyprawy i dolaÄ? tyle wrzÄ?cej wody, ile potrzeba zupy. Gdy warzywa i ziemniaki zmiÄ?knÄ?, podprawiÄ? zawiesinÄ? z wody i mÄ?ki, zagotowaÄ?, zabieliÄ? ??mietanÄ?, Przed podaniem wsypaÄ? posiekanÄ? zieleninÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design