Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa ba??ka??ska

20 dag papryki zielonej lub czerwonej,
25 dag pomidor??w czerwonych,
15 dag marchwi,
10 dag selera,
10 dag cebuli,
50 dag ziemniak??w,
5 dag t??uszczu (oliwa),
2,5 ??y??ki mÄ?ki,
przyprawa do zup,
pieprz,
p???? pÄ?czka naci pietruszki,
czosnek,
ziele angielskie
PaprykÄ? oczy??ciÄ? z nasion. Warzywa obraÄ?, umyÄ?, pokrajaÄ? razem z paprykÄ? i cebulÄ? w paski, udusiÄ? na oliwie, dodajÄ?c pokrajane pomidory i ziele angielskie. Umyte ziemniaki obraÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ? i ugotowaÄ?. Gdy miÄ?kkie, wszystko razem po??Ä?czyÄ?, dolaÄ? tyle wody, ile potrzeba zupy (4-5 szklanek). SporzÄ?dziÄ? zasma??kÄ?, dodaÄ? do zupy, doprawiÄ? do smaku przyprawÄ? do zup i czosnkiem. PosypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design