20 dag papryki zielonej lub czerwonej,
25 dag pomidor??w czerwonych,
15 dag marchwi,
10 dag selera,
10 dag cebuli,
50 dag ziemniak??w,
5 dag t??uszczu (oliwa),
2,5 ??y??ki mÄ?ki,
przyprawa do zup,
pieprz,
p???? pÄ?czka naci pietruszki,
czosnek,
ziele angielskie |
PaprykÄ? oczy??ciÄ? z nasion. Warzywa obraÄ?, umyÄ?, pokrajaÄ? razem z paprykÄ? i cebulÄ? w paski, udusiÄ? na oliwie, dodajÄ?c pokrajane pomidory i ziele angielskie. Umyte ziemniaki obraÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ? i ugotowaÄ?. Gdy miÄ?kkie, wszystko razem po??Ä?czyÄ?, dolaÄ? tyle wody, ile potrzeba zupy (4-5 szklanek). SporzÄ?dziÄ? zasma??kÄ?, dodaÄ? do zupy, doprawiÄ? do smaku przyprawÄ? do zup i czosnkiem. PosypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki.
|