Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KREM Z JAB?EK

30 dag jab??ek
1/2 szklanki jogurtu
2 ??y??eczki ielatyny
??elatynÄ? wymieszaÄ? z 4 ??y??kami zimnej wody, pozostawiÄ? na 10-15 min, a nastÄ?pnie podgrzewaÄ? na ma??ym ogniu do wrzenia. OstudziÄ?. Jab??ka umyÄ?, pokrajaÄ? w czÄ?stki, podlaÄ? kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody, rozgotowaÄ?, przetrzeÄ? przez sito, zmiksowaÄ? lub wymieszaÄ?, ubijajÄ?c trzepaczkÄ? z dodatkiem jogurtu i ostudzonej ??elatyny. Wy??o??yÄ? do salaterki, przykryÄ?, pozostawiÄ? w lod??wce do zestalenia.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design