35 dag fasoli per??owej,
5 dag s??oniny,
20 dag marchwi,
pietruszki i selera,
20 dag mÄ?ki,
s??l,
naÄ? pietruszki,
li??Ä? laurowy,
ziele angielskie,
cebula |
FasolÄ? umyÄ?, namoczyÄ? i ugotowaÄ? w tej samej wodzie do miÄ?kko??ci. Warzywa obraÄ?, drobno pokrajaÄ? i ugotowaÄ? dodajÄ?c tyle wody, ile potrzeba zupy. Gdy warzywa bÄ?dÄ? miÄ?kkie, zasypaÄ? wywar zacierkÄ? zrobionÄ? z mÄ?ki i wody, dodaÄ? ugotowanÄ? fasolÄ?, osoliÄ?, dodaÄ? ziele angielskie i li??Ä? laurowy oraz przysma??onÄ? cebulÄ?. PosypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki.
|