Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa fasolowa przecierana

35 dag fasoli bia??ej,
6 szklanek wywaru z w??oszczyzny,
5 dag s??oniny,
cebula,
ewentualnie 10 dag warzyw z wywaru,
1,5 ??y??ki mÄ?ki,
s??l,
naÄ? pietruszki,
ziele angielskie,
majeranek
FasolÄ?, uprzednio namoczonÄ? na kilka godzin, ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci w tej samej wodzie. Wywar z w??oszczyzny zagotowaÄ? z dodatkiem ziela angielskiego. FasolÄ? zemleÄ? w maszynce, rozprowadziÄ? wywarem, zagotowaÄ?. S??oninÄ? drobno pokrajaÄ?, przesma??yÄ? z cebulÄ?, dodaÄ? mÄ?kÄ? i sporzÄ?dziÄ? jasnÄ? zasma??kÄ?. ZupÄ? podprawiÄ? zasma??kÄ? i przyprawiÄ? do smaku. PosypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. Mo??na ewentualnie dodaÄ? pokrojonÄ? w kostkÄ? w??oszczyznÄ?, pozosta??Ä? z wywaru. PodawaÄ? z grzankami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design